Γερμανοτσολιάδες….

Διαφωνώ αισθητικά και πολιτικά στην απόδοση χαρακτηρισμών όπως “ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ” σε πολιτικούς αντιπάλους που φανερά έχουν πολιτική εκτίμηση που υποστηρίζει τα συμφέροντα των οικονομικών και πολιτικών ελίτ των δανειστών και εγχώριων αφεντικών. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να αρνηθεί την απόδοση αυτού του χαρακτηρισμού σε έναν θιασώτη των πιο επιθετικών πολιτικών εναντίον της κοινωνίας, τον ακροδεξιό καριερίστα Αδωνη Γεωργιάδη. Με αφορμή δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS στις 23/6/2015 …

ο Γεωργιάδης καλούσε τους δανειστές και τους πάτρωνες του στην ΕΕ, δηλαδή τα πιο επιθετικά συμφέροντα που εκφράζονται κυρίως από τη γερμανική πολιτική ηγεσία με τους Σοιμπλε και Μερκελ να τιμωρήσουν την ελληνική κυβέρνηση και κατ επέκταση τον ελληνικό λαό επιβάλλοντας έλεγχο κίνησης κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Μια εβδομάδα αργότερα, η έκκληση του Γεωργιάδη ικανοποιήθηκε, όχι γιατί το ζήτησε ο εκτελεστής των συμβολαίων της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, αλλά γιατί κυριάρχησε η εκτίμηση στους κύκλους της ΕΕ ότι η επιβολή capital controls στις Ελληνικές τράπεζες θα οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση και κατάρρευση την ελληνική κυβέρνηση και παραίτηση του Τσίπρα.

Με αυτό το σχεδιασμό οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ ξεφορτώνονται μια κυβέρνηση που δεν ευθυγραμμίζεται στις πολιτικές τους στοχεύσεις (αντιθέτως αν δήλωνε “ουδείς αναμάρτητος” όπως ο Σαμαράς ενώπιον της Μέρκελ, ίσως γλίτωνε πολιτικά την επιβίωσή της) και υλοποιούν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης που έχει εξυφανθεί και υλοποιείται ήδη από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Είναι τέτοια η θρασύτητα και η αίσθηση ηγεμονίας των ντόπιων συνεργατών των ελίτ και των εγχώριων αφεντικών που διαλαλούσαν την αριστερή παρένθεση μόλις λίγες μέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ !!!

Σε πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times στις 2/7/2015, αναφέρεται λεπτομερώς το παρασκήνιο της σύγκρουσης Ελλάδας και δανειστών στο eurogroup και πώς μεθοδεύτηκε ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων με πρωτοβουλία του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας, Σοιμπλε. Ωστόσο, σε άλλη συνέντευξη του ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Βαρουφάκης αναφέρει,ήδη από την πρώτη επίσκεψη Νταισεμπλουμ στην Ελλάδα με την περίφημη χειραψία στο τέλος της ενημέρωσης, αναφέρει, ότι έγινε λόγος ήδη για έλεγχο κεφαλαίων στις τράπεζες από το Φλεβάρη του 2015. Κοινώς, τα capital controls αποτελούν ένα παντοδύναμο εργαλείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που το ενεργοποιεί σε περιπτώσεις χωρών όπου δεν περνάνε οι πολιτικές που επιβάλλει το ευρωιαρετείο (πχ περίπτωση Κύπρου).

Σήμερα, 5/7/2015 βρισκόμαστε μπροστά στην πιθανότητα υλοποίησης αυτού του σεναρίου ύστερα από μια βδομάδα κλειστών τραπεζών με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία στις ουρές των ΑΤΜ και με ένα μεγάλος μέρος της οικονομικής δραστηριότητας να έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, λόγω της στενής σχέσης της οικονομικής παραγωγής με τον τραπεζικό τομέα. Ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στις μεθοδεύσεις εγχώριων και ξένων συμφερόντων δεν απέτρεψε αυτή την εξέλιξη με συνέπειες που θα φανούν τις επόμενες ώρες και μέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο οι μεθοδεύσεις έχουν ξεκινήσει από την αρχή της διακυβέρνησης Τσίπρα, με πληθώρα κινήσεων και δράσεων των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων που τάσσονται ανοικτά με τα συμφέροντα δανειστών της ΕΕ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ταυτόχρονης παρουσίας των Σαμαρά της ΝΔ, Θεοδωράκη από ΠΟΤΑΜΙ και Γεννηματά από ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες πριν δύο βδομάδες ενώ εξελισσόταν η διαπραγμάτευση. Οι επαφές του με αξιωματούχους της ΕΕ έδιναν την εικόνα ενός συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων που λειτουργούν υπόγεια πίσω από την πλάτη της εκλεγμένης κυβέρνησης. Το φανέρωσε πρακτικά ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πριν μερικές μέρες όταν ζήτησε την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τη συνέχεια με παραίτηση Τσίπρα και στήριξη από τη βουλή μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα διαπραγματευόταν τη νέα συμφωνία, το νέο βαρύ μνημόνιο εξαθλίωσης του λαού.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε και μια ακόμα τέτοια περίπτωση όπως του γόνου της οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία ζει πλουσιοπάροχα εδώ και δεκαετίες από το δημόσιο χρήμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει εμπλακεί στην ιστορία της siemens όπως και η αδερφή του Ντόρα, κολλητή του ανθρώπου των Γερμανών Χριστοφοράκου και αφεντικού του ελληνικού τμήματος της siemens, είχε κάνει δηλώσεις στις 31/3/2015 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δηλώνοντας τα παρακάτω :

mitsotakis-31-3-2015

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) στις 31/3/2015

Καλούσε ουσιαστικά τους δανειστές ο πρώην υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα να μην γίνει αποδεκτή η δέσμη μέτρων που έφερνε η ελληνική κυβέρνηση και να υιοθετήσουν οι δανειστές πιο σκληρή στάση  απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση….Πώς αλλιώς θα υλοποιούνταν η αριστερή παρένθεση και θα ξαναερχόταν στα πράγματα ο γιος του Μητσοτάκη για να συνεχίσει τις απολύσεις εργαζομένων και την εξαθλίωση?

Ο όρος ΓΕΡΜΑΤΣΟΛΙΑΣ είναι τελικά ένας πολιτικότατος όρος που ενσωματώνει την πλήρη υποταγή και ικανοποίηση συμφερόντων των δανειστών και ντόπιων συμφερόντων που ταυτίζονται με τις στοχεύσεις των δανειστών και δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαλαλεί φωναχτά την ταύτιση αυτή ζητώντας ακραία τιμωρητικά μέτρα για τον ελληνικό λαό που ψήφισε λάθος….

Οι καριέρες και οι περιουσίες των γερμανοτσολιάδων είναι πάνω από κάθε άλλη αξία σε αυτό τον τόπο, κάτι που οι παππούδες μας ξέρουν και θυμούνται ήδη από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο…

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Η φυλή μας τα Ζώα

Τὸ χέρι τρέμει... Ὁ πυρετός... Ξεχάστηκα πολύ, ἀσάλευτο ἕνα Μαραμποὺ στὴν ὄχθη νὰ κοιτάζω. Κι ἔτσι καθὼς ἐπίμονα κι ἐκεῖνο μὲ κοιτᾶ, νομίζω πὼς στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ βλακεία τοῦ μοιάζω ...

Το blog μου

Just another WordPress.com site

danapax

Just another WordPress.com site

Delirium

C'est de la racaille ? Eh bien, j'en suis ! - Alèssi Dell'Umbria

netakias

連帯 Nam Et Ipsa Scientia Potestas Est 智慧

Freequency Project

freequency.gr

ypoptomousi

Lets unfuck the world.

xasodikis

θα 'ρθει μια μέρα

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

metaretriever2

Autonomous and independent from any kind of commitment, open to all ideas, without prejudice and taboo. We seek the truth and we are opposed to any injustice. In any case ... internationalists.

Latuff Cartoons

"A função do artista é violentar" (Glauber Rocha)

Υπαρχει αλλος δρομος;

Ένα συντακτικό εργαστήρι σκέψεων.

La Scapigliata

The name of the work La Scapigliata means a woman uncombed. Agent provocateur.

εργασιακό δελτίο

ειδήσεις που αφορούν την εργατιά

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

θα 'ρθει μια μέρα

Zografou bloging

Νέα και σχόλια από τις γειτονιές του Ζωγράφου

Γαλαξιάρχης

μαλλον ακινδυνος

SecNews - IT Security News

In Depth Security News specialized in Hacking, Hackers, Network Security,Penetration Testing and e-crime

aformi

Με αφορμή

η Λέσχη

φτιάχνοντας τα τετράδια της ανυπότακτης θεωρίας

INFOWAR

Aris Chatzistefanou

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

Techie Chan

θα 'ρθει μια μέρα

Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

κατά του Ολοκληρωτισμού, απ' όπου κι αν προέρχεται

Villa Amalias

θα 'ρθει μια μέρα

radiobubble - news

θα 'ρθει μια μέρα

omniatv

θα 'ρθει μια μέρα

risinggalaxy

«Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων..»

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

%d bloggers like this: