Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις…ένα σινιάλο προς τον @Contrabbando

Contrabbando2

Πριν λίγο καιρό γνώρισα τον Παναγιώτη, γνωστό ως Contrabbando στο τουιτερ, τον Καίσαρα Εμμανουήλ στην διαδικτυακή εκπομπή του στο radiobubble. Είχαμε επισκεφτεί το μπαράκι του radiobubble λίγο μετά το τέλος της διαδικτυακής εκπομπής του, με μια κρυφή ελπίδα ότι θα πετυχαίναμε εκεί το δίδυμο της εκπομπής. Για πολύ καιρό άκουγα τις εκπομπές του Καίσαρα Εμμανουήλ στο radiobubble. Ήταν αμέσως μετά από μια άλλη αγαπημένη μου εκπομπή και ομολογώ ότι πολλές φορές με συντρόφευαν το ζωντανό πνεύμα, το οξύτατο χιούμορ, η λεπτή ειρωνεία και η οξυδερκής άποψη για την κοινωνική πραγματικότητα του Καίσαρα Εμμανουήλ.

Καθόταν σε μια παρέα παλιών γνωστών, από τους δρόμους, τις κινητοποιήσεις, bloggers και κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες κτλ. Τέτοιο ζεστό άνθρωπο δεν είχα ξανασυναντήσει, σηκώθηκε, με αγκάλιασε, με φίλησε. Η πρώτη επαφή μεταξύ δύο γνωστών μόνο μέσω του διαδικτύου. Τελικά ήταν πραγματικός, αυτός ο ελεύθερος νους φωτοβολούσε, ήταν φανερό πως ήταν το κέντρο της παρέας, όχι από ματαιοδοξία ή προσωπική έπαρση.Ήταν το πρόσωπο που ήθελες να συζητάς, να συναισθάνεσαι, να αγγίζεις και να πετάς διανοητικά.

Ένας ποιητής που αντιμετώπιζε με λυρισμό και αισιοδοξία τον καρκίνο του. Μου μιλούσε για το πώς τα στατιστικά στη δική του περίπτωση δεν είχαν βρει εφαρμογή και όσο μου τα έλεγε τόσο αντιλαμβανόμουν γιατί συνέβαινε αυτό. Γιατί ήταν αυτό το πνεύμα που αποθέωνε τη ζωή και τις στιγμές της, που λάτρευε τις λεπτομέρειες στην καθημερινότητα, που μπορούσε να αντιμετωπίζει με δημιουργική διάθεση τα βρώμικα δωμάτια του ΕΣΥ, τις ισοπεδωτικές πολιτικές εξαθλίωσης του Γεωργιάδη στην υγεία, που έκανε ποίηση την ασθένειά του.

Ζούσε πέρα από τα στατιστικά γιατί απολάμβανε τη ζωή, έστυβε το χυμό της καθημερινότητας για να τον μετουσιώσει σε ιδέες, σε αξίες, σε ποίηση, σε μουσική. Μιλούσαμε για την εκπαίδευση, για τις αξίες του δασκάλου, του εκπαιδευτικού που βλέπει ως δική του αποτυχία κάθε παιδί που έβγαλε από την τάξη, κάθε παιδί που τσιμπούσε από το ισοπεδωτικό φασιστικό ρεύμα μέσα στα σχολεία.

Βρεθήκαμε κι άλλες φορές και κάθε φορά με συνάρπαζε η ζεστασιά του. Φιλούσε τόσο γλυκά, τόσο ανθρώπινα, τόσο αληθινά. Χωρίς να σε γνωρίζει, αρκούσε ένα νεύμα για να σου πιάσει το χέρι, αρκούσε μια συγκατάνευση για να μοιραστείτε συναισθήματα και σκέψεις.

Αυτόν τον Παναγιώτη, αυτόν τον Καίσαρα Εμμανουήλ,αυτόν τον Contrabbando θυμάμαι εγώ. Ένας ποιητή που είχα την τιμή να γνωρίσω, έναν άνθρωπο που είχε κάνει την ποίηση τρόπο ζωής, την αγάπη του, την αριστερή του άποψη, καθαρή θέση. Έναν άνθρωπο που επένδυσε σε σχέσεις και συναισθήματα και όχι σε σπίτια και υλικά όπως έλεγε και ο ίδιος. Ήταν μια πηγή δροσιάς και καθαρής σκέψης, ένα ποτάμι συναισθημάτων, ένας πότης που τροφοδοτούσε μέσα του πάθος για τη ζωή. Ένας λάτρης της κάθε ανθρώπινης στιγμής, ακόμα και όταν αυτή εμπεριέχει πόνο και σωματική ταλαιπωρία.

Αυτός ήταν για εμένα ο Καίσαρας Εμμανουήλ, ο Contrabbando. Ένας πραγματικός άνθρωπος που συνδύαζε βαθιά μόρφωση, λυρισμό, αγάπη και ρουφούσε την κάθε στιγμή, την κάθε ανθρώπινη επαφή. Ένας ποιητής που τόσο μας λείπει για την κατασκευή του νέου κόσμου, της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας, της ελευθερίας…

Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις, καλό ταξίδι σύντροφέ μας…

Tags: , , , ,

3 responses to “Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις…ένα σινιάλο προς τον @Contrabbando”

  1. fotis papaioannou says :

    καταγγελία για ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα στο χώρο της υγείας(αφορά προσλήψεις το 2009 μέσω μκο στο υπουργείο υγείας..πολλές ..κανείς δεν το αναφέρει δυστυχώς αλλά μας αφορα προσωπικά., θα αναμένω, αν θέλετε να γνωρίζετε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Η φυλή μας τα Ζώα

Τὸ χέρι τρέμει... Ὁ πυρετός... Ξεχάστηκα πολύ, ἀσάλευτο ἕνα Μαραμποὺ στὴν ὄχθη νὰ κοιτάζω. Κι ἔτσι καθὼς ἐπίμονα κι ἐκεῖνο μὲ κοιτᾶ, νομίζω πὼς στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ βλακεία τοῦ μοιάζω ...

Το blog μου

Just another WordPress.com site

danapax

Just another WordPress.com site

Delirium

C'est de la racaille ? Eh bien, j'en suis ! - Alèssi Dell'Umbria

netakias

連帯 Nam Et Ipsa Scientia Potestas Est 智慧

Freequency Project

freequency.gr

ypoptomousi

Lets unfuck the world.

xasodikis

θα 'ρθει μια μέρα

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

metaretriever2

Autonomous and independent from any kind of commitment, open to all ideas, without prejudice and taboo. We seek the truth and we are opposed to any injustice. In any case ... internationalists.

Latuff Cartoons

"A função do artista é violentar" (Glauber Rocha)

Υπαρχει αλλος δρομος;

Ένα συντακτικό εργαστήρι σκέψεων.

La Scapigliata

The name of the work La Scapigliata means a woman uncombed. Agent provocateur.

εργασιακό δελτίο

ειδήσεις που αφορούν την εργατιά

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

θα 'ρθει μια μέρα

Zografou bloging

Νέα και σχόλια από τις γειτονιές του Ζωγράφου

Γαλαξιάρχης

μαλλον ακινδυνος

aformi

Με αφορμή

η Λέσχη

φτιάχνοντας τα τετράδια της ανυπότακτης θεωρίας

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

Techie Chan

θα 'ρθει μια μέρα

Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

κατά του Ολοκληρωτισμού, απ' όπου κι αν προέρχεται

Villa Amalias

θα 'ρθει μια μέρα

radiobubble - news

θα 'ρθει μια μέρα

omniatv

θα 'ρθει μια μέρα

risinggalaxy

«Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων..»

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ

θα 'ρθει μια μέρα

%d bloggers like this: