Οι μουλάδες του πολιτικού και κοινωνικού πεδίου

papas-korleone

Κλείσε τα μάτια και σχημάτισε με το μυαλό σου μια μακάβρια εικόνα.Ένα κοράκι ντυμένο στα μαύρα να γυροφέρνει ανάμεσα σε τάφους και τσακισμένοι συγγενείς να τον φωνάζουν να διαβάσει το νεκρό τους. Αυτός με λόγια ακατάληπτα, με μια βιασύνη ξεπετάγματος να ψέλνει το ίδιο και το ίδιο τροπάρι και φεύγοντας να ξεπροβάλλει το αμαρτωλό χέρι της εκμετάλλευσης που αρπάζει γρήγορα το χαρτονόμισμα καθώς απομακρύνεται για την επόμενη παράσταση…

Όσο μακάβρια κι αν φαντάζει αυτή η σκηνή, δεν είναι παρά μια καθημερινότητα στα νεκροταφεία της χώρας, εκεί όπου συναντιέται ο θάνατος με τον ψυχικό πόνο και έρχεται η εξουσία να ξύσει τις πληγές, πατώντας στην εκμετάλλευση και την κυριαρχία του κέρδους πάνω στις ζωές των συναισθηματικά ευάλωτων φιλικών και συγγενικών προσώπων. Μαύρα κοράκια με νύχια τους το μεταφυσικό άγνωστο, πουλάνε εκδούλευση και συμπόνοια με το αζημίωτο. Και από δίπλα, η μπίζνα της κρατικής εκμετάλλευσης με τα πανωτόκια και τα νοίκια που δεν σταματάνε ούτε κι όταν ο νεκρός είναι θαμμένος για χρόνια.

Στο πεδίο της κοινωνικής ζωής κυριαρχούν οι προκαταλήψεις που εκατοντάδες χρόνια καλλιεργούν οι εξουσίες που είναι συνυφασμένες με τη διαχείριση της καθημερινότητας προτάσσοντας το φόβο του θανάτου και της “άλλης ζωής”. Η καθυστερημένη ελληνική κοινωνία κυριαρχείται από οπισθοδρομικούς μουλάδες της εκκλησίας, πολλοί από αυτούς θλιβερά υποκείμενα της πιο υποχθόνιας φύσης του ανθρώπου, που δε διστάζει να χύσει το δηλητήριο του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του ρατσιστικού φανατισμού και του φασισμού. Μάλιστα, η εμμονή ορισμένων ιεραρχών στη δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας του ανθρώπου που είναι στενά συνδεδεμένη με την χειραφέτηση και την απελευθέρωση από εξουσίες εκτός και εντός του, αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση των ταλιμπάν μουλάδων του χριστιανισμού.

Δεν κάνει εντύπωση φυσικά ότι αυτός ο συρφετός των καλοφαγάδων ιεραρχών – στελεχών της ελλαδικής εκκλησίας με τις μεγάλες κοιλιές και τις περίεργες ορέξεις για καταδίκη της πεολειχίας και της ομοφυλοφιλίας ταυτίζεται πολιτικά με τις φασιστικές και νεοναζιστικές ιδέες των πιο επιθετικών κομματιών του ελληνικού καπιταλισμού. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ορισμένοι φανατικοί μουλάδες της εκκλησίας συμπορεύτηκαν με τους νεοναζί στο θεάρεστο έργο της λογοκρισίας θεατρικής παράστασης μέσω των καθημερινών επεισοδίων έξω από το θέατρο Χυτήριο και της υποβολής μηνύσεων κατά των συντελεστών της παράστασης. Φυσικά στην πορεία οι υποκριτές μουλάδες διαχώρισαν τη θέση τους από τους νεοναζί, καθώς μέσα στο σκοταδιστικό μπλοκ της μεσαιωνικής φανατίλας ενυπάρχουν ρωγμές για το ποιος θα βοσκήσει καλύτερα τους πελάτες πιστούς στη γραμμή του δόγματος πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Δεν έλειψαν όμως και τα παραδείγματα ιεραρχών που είδαν μέσω των νεοναζί της Χρυσής Αβγής να εκπληρώνεται το χουντικό τρίπτυχο που συναρπάζει τη ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα εθνικόφρονα.

xitirioiv

Η “γλυκιά ελπίδα” των νεοναζί της Χρυσής Αβγής όπως εκφράστηκε από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων δεν έπαψε να υφίσταται ακόμα και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη σε όλους του δολοφονικού ρόλου των ταγμάτων εφόδου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ταύτιση ακόμα και σε επίπεδο προσδοκιών και λόγου τριών βασικών συνιστωσών της εξουσίας που εκφράζεται στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο από δημοσιογράφους, ιεράρχες και περσόνες του σκυλάδικου του θεάματος και του lifestyle όταν όλοι μαζί εν χορώ σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τη “σοβαρή” Χρυσή Αβγή που πρέπει να υποστηριχτεί από όλους…Από τους υπολογιστές του Μιχαλολιάκου που κατασχέθηκαν με τη σύλληψή του ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αβγή έχουν διαρρέσει και βίντεο που δείχνουν τον ίδιο να αναφέρει ονομαστικά ορισμένους ιεράρχες παπαδαριά της εκκλησίας της Ελλάδας και Κύπρου ότι υποστηρίζουν τους νεοναζί με κάθε μέσο, υλικό, χρηματικό κτλ. Κάποια από τα βίντεο και το υλικό που αποδεινύει σχέσεις ιεραρχών με τους νεοναζί περιλαμβάνονται στο προηγούμενο λινκ.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 4-5 μηνών, οι νεοναζί της Χρυσής Αβγής, γέννημα θρέμμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που επιστρατεύει τις πιο ακραίες εκδοχές του για να επιβληθεί, αναγνωρίστηκαν ως η “γλυκιά ελπίδα” από τον ιεαράρχη Αμβρόσιο, ως η αυγή σε αντιδιαστολή με το σκότος από την περσόνα του σκυλάδικου lifestyle Σφακιανάκη και ως η σοβαρή εκδοχή του κόμματος που μπορεί να διασώσει τις μνημονιακές πολιτικές μαζί με τη ΝΔ από τον δημοσιογράφο Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ.

 Δεν είναι άλλωστε μακρινή η περίοδος που ήταν απανωτές οι αποκαλύψεις για τις “ιερές business” των μοναχών της μονής Βατοπεδίου που διαπλέκονταν με την πολιτική, οικονομική και δικαστική εξουσία προκειμένου να μασήσουν τη δημόσια περιουσία παρέα με τραπεζίτες, πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και μια σειρά από παράγοντες τοπικών και κρατικών εξουσιών. Φυσικά, οι τρύπες στους προϋπολογισμούς τραπεζών που εμπλέκονταν με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έχουν ήδη κλείσει χάρη στη γενναία χρηματοδότηση των τραπεζών από το δημόσιο χρήμα που επωμίζεται η κοινωνία ως βάρος στο δημόσιο χρέος. Μια σειρά ανθρώπων της εξουσίας που συνέδεσαν την πολιτική τους καριέρα με τις προσευχές του Εφραίμ, υπουργοί και πρωθυπουργός που εμπλέκονταν στις ιερές business πάντα με σεμνότητα και ταπεινότητα, ήταν ο αφρός που κάλυπτε τη διαπλοκή της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας παραγόντων τραπεζιτών, ιερέων και ιεραρχών, της εκκλησίας ως μηχανισμού απόσπασης κερδοφορίας από καπιταλιστικές επενδύσεις αλλά και μιας κοινωνίας που αναμασά το παραμύθι της δεισιδαιμονίας, της μεταφυσικής φοβίας, του οπισθοδρομισμού και της προκατάληψης. Μιας κοινωνίας που τώρα με το καπιταλισμό πάνω της ξεπετάει το τέρας του φασισμού που μεγάλωνε μέσα της πίσω από τις βιτρίνες του ατομικισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού και της ισοπέδωσης των κοινωνικών δεσμών της κοινότητας.

junta-xristodoylosfotochristod

Είναι οι ίδιοι ιεράρχες που κυνικά ομολογούσαν ότι “στη χούντα αυτοί διάβαζαν” ενώ στη μεταπολίτευση έστρωναν το χαλί του φασισμού και του εθνικισμού με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα, τις εθνικοπατριωτικές κορώνες και τη διάχυση του χυδαίου σκοταδισμού εις βάρος των “άλλων”. Κι όταν στρώθηκε το χαλί του διαχωρισμού των “άλλων”, άλλοτε βασισμένου στο χρώμα και την καταγωγή, άλλοτε στη θρησκεία, άλλοτε στις σεξουαλικές προτιμήσεις, άλλοτε στις πολιτικές ιδέες, ήταν έτοιμη η καπιταλιστική βαρβαρότητα να φέρει στο προσκήνιο το φασισμό όχι ως φόβητρο αλλά ως διαρκή συνθήκη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Γιατί, ας μην γελιόμαστε.

Δεν είναι οι φασιστολάγνοι Σφακιανάκηδες που σήμερα ξεδιάντροπα σκυλεύουν τα θύματα του φασισμού αυτοί που έστρωσαν το χαλί. Αυτοί απλά κουνούσαν τα σημαιάκια στις λεωφόρους που βαδίζει ο φασισμός, είναι η τάξη της κυριαρχίας και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που χρειάζονται και προάγουν το lifestyle του φασισμού για να ταΐσουν τους μικροαστούς εθνικά ιδανικά και θρησκευτικά πάθη ενώ τους καταπίνουν ζωές, περιουσίες και αξιοπρέπεια.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Η φυλή μας τα Ζώα

Τὸ χέρι τρέμει... Ὁ πυρετός... Ξεχάστηκα πολύ, ἀσάλευτο ἕνα Μαραμποὺ στὴν ὄχθη νὰ κοιτάζω. Κι ἔτσι καθὼς ἐπίμονα κι ἐκεῖνο μὲ κοιτᾶ, νομίζω πὼς στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ βλακεία τοῦ μοιάζω ...

Το blog μου

Just another WordPress.com site

danapax

Just another WordPress.com site

Delirium

C'est de la racaille ? Eh bien, j'en suis ! - Alèssi Dell'Umbria

netakias

連帯 Nam Et Ipsa Scientia Potestas Est 智慧

Freequency Project

freequency.gr

ypoptomousi

Lets unfuck the world.

xasodikis

θα 'ρθει μια μέρα

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

metaretriever2

Autonomous and independent from any kind of commitment, open to all ideas, without prejudice and taboo. We seek the truth and we are opposed to any injustice. In any case ... internationalists.

Latuff Cartoons

"A função do artista é violentar" (Glauber Rocha)

Υπαρχει αλλος δρομος;

Ένα συντακτικό εργαστήρι σκέψεων.

La Scapigliata

The name of the work La Scapigliata means a woman uncombed. Agent provocateur.

εργασιακό δελτίο

ειδήσεις που αφορούν την εργατιά

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

θα 'ρθει μια μέρα

Zografou bloging

Νέα και σχόλια από τις γειτονιές του Ζωγράφου

Γαλαξιάρχης

μαλλον ακινδυνος

SecNews - IT Security News

In Depth Security News specialized in Hacking, Hackers, Network Security,Penetration Testing and e-crime

aformi

Με αφορμή

η Λέσχη

φτιάχνοντας τα τετράδια της ανυπότακτης θεωρίας

INFOWAR

Aris Chatzistefanou

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

Techie Chan

θα 'ρθει μια μέρα

Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

κατά του Ολοκληρωτισμού, απ' όπου κι αν προέρχεται

Villa Amalias

θα 'ρθει μια μέρα

radiobubble - news

θα 'ρθει μια μέρα

omniatv

θα 'ρθει μια μέρα

risinggalaxy

«Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων..»

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

%d bloggers like this: