Φίμωση Κινηματικών Μέσων Tο Επόμενο Στάδιο της Κρατικής Καταστολής

indy1365735355

Από χτες 11/4/2013 η κρατική καταστολή κλιμακώνει την επίθεσή της στην κοινωνία σε μια “σύμπτωση” που συμβολικά τουλάχιστον καθόλου τυχαία δεν είναι. Από τη μία οι εισβολές ομάδων ΕΚΑΜ σε σπίτια κατοίκων στην Ιεσισσό με σπάσιμο των πορτών στις 4 τα ξημερώματα και οι απαγωγές πολιτών μέσα από τα σπίτια τους μπροστά στα μάτια των τρομοκρατημένων οικογενειών τους και από την άλλη η επίθεση εναντίον των κινηματικών μέσων που επιμένουν να προβάλλουν και να δίνουν χώρο στον ανταγωνιστικό κοινωνικό λόγο.

Από προχτες έχει τεθεί σε εφαρμογή μια διαδικασία πιέσεων και εκβιασμών με όχημα τη μήνυση του ΣΚΑΙ στο ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ που στεγάζεται εντός της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Με αφορμή αυτό, το κράτος και οι πρυτάνεις του ΕΜΠ επιχειρούν μια ολοκληρωτική φίμωση των κινηματικών μέσων του Athens  Indymedia και τών ραδιοφωνικών σταθμών 98FM και ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ σε μια προσπάθεια επίδειξης αυταρχισμού και φασιστικής επιβολής με πρόσχημα τη “νομιμότητα” που το ίδιο το κράτος με τις οικονομικές ελίτ διαμορφώνουν

Η κρατική καταστολή εναντίον κινηματικών μέσων αντιπληροφόρησης με όχημα τον νεοφιλελέυθερο ΣΚΑΙ ακολουθεί μια σειρά παλιότερων προσπαθειών για τη φίμωση του indymedia  που από τη μία ασκούσε πίεση στο μέσο και από την άλλη εκβίαζε τους πρυτάνεις του ΕΜΠ να αναλάβουν δράση εναντίον του. Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια καταστολής των κινηματικών μέσων οι εξουσιαστές-βουλευτές της ακροδεξιάς οι οποίοι με μια σειρά κινήσεων πολιτικής προπαγάνδας και ψεμμάτων επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν τα κινηματικά μέσα. Το χωρό συμπλήρωσαν και οι πρώτες ιστοσελίδες ακροδεξιών και χρυσαυγιτών που ζητούσαν επιτακτικά εδώ και καιρό την καταστολή του indymedia.

Εδώ και μερικές ώρες έχει διακοπεί η πρόσβαση στο ιντερνετ στο χώρο που στεγάζεται το indymedia και ο ραδιοφωνικός σταθμός 98FM ενώ φαίνεται ότι και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΕΝΤΑΣΗ έχει σταματήσει τη λειτουργία του. Υπάρχει μαζικό κάλεσμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες και από το indymedia, για συγκέντρωση εντός της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου ΕΜΠ την Παρασκευή 12/4/2013. Παρακάτω παρατίθεται και το κείμενο του καλέσματος

To Athens Indymedia και ο 98fm βρίσκονται υπό καταστολή

April 11th, 2013 by indymedia
Η καταστολή δεν θα περάσει! 
Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή.
Διακόπηκε η παροχή internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις.
Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, είναι αναζωογονητικοί και ελπιδοφόροι, και είναι αυτοί που  μεταδίδουν την σπίθα της επανάστασης, που  εμπνέουν και  σπέρνουν τις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ιδέες για να γκρεμίσουμε μια και καλή τον κόσμο της εκμετάλλευσης…
Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα των βρωμοφυλλάδων τους και των καναλιών τους.
Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τους γελοίους πανηγυρισμούς των φασιστοειδών και εξουσιαστών. Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε.
Καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους την
Παρασκευή 12 Απρίλη στη 1:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

πρόσβαση με λεωφορεία :

608 από Ακαδημία

242 από σταθμό μετρό Κατεχάκη

Από την Διαχειριστική Ομάδα του Athens.Indymedia.org

Είναι χαρακτηριστή η στάση ακροδεξιών εξουσιαστών λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του indymedia που επιχαίρουν χαιρέκακα για την καταστολή του δίνοντας συγχαρητήρια στον “γαλατά” υπουργό της αστυνομοκρατίας Δένδια. Οι αστοιχείωτοι δεν γνωρίζουν προφανώς ότι ως λογισμικό ο σέρβερ του athens indymedia μπορεί να σηκωθεί μέσα σε λίγες ώρες από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ενώ η υπηρεσία μέσα από το δίκτυο TOR φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί πλήγμα μέχρι στιγμής ( http://gutneffntqonah7l.onion/ ).

Η επίθεση εναντίον των κινηματικών μέσων ακολουθεί την επιχείρηση καταστολής κοινωνικών χώρων και στεκιών που εγκαινίασε η ακροδεξιά συμπαιγνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μετά την εκκένωση της κατάληψης Βίλα Αμαλίας και της κατάληψης Σκαραμαγκά, μετά την εισβολή στο πανεπιστήμιο ΑΣΟΕΕ και την κατάσχεση του εξοπλισμού του ραδιοφωνικού σταθμού 98FM που κάλυπτε το κέντρο, μετά τις νεοναζιστικές επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις και την περικύκλωσή τους από τα ΜΑΤ, τώρα ήρθε η σειρά των κινηματικών μέσων του indymedia και των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν μέσα από το πολυτεχνείο.

Αν θεωρεί η εξουσία ότι η φίμωση κινηματικών μέσων μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη διάδοση των ιδεών και των γεγονότων και ειδήσεων που αφορούν τη σύγκρουση κοινωνίας και εξουσιαστικών ελίτ είναι γελασμένοι. Αλληλεγγύη τώρα στα κινηματικά μέσα, για να μην μείνει η αντιπληροφόρηση ένα κενό γράμμα, για να μην μείνει η πληροφόρηση στα χέρια των τσιρακιών της εξουσίας και ομοκρέβατών δημοσιογράφων. Χωρίς τα κινηματικά μέσα και το indymedia, σήμερα θα “ξέραμε” ότι ο Γρηγορόπουλος πέταξε μολότοφ εναντίον του περιπολικού του Κορκονέα, θα τρώγαμε αμάσητο το μονταρισμένο βίντεο του ΜΕΓΚΑ για τα πραγματικά γεγονότα του Δεκέμβρη 2008 αλλά και  μαθαίναμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι “κάποιοι μπαχαλάκηδες διέλυσαν τις διαδηλώσεις του κέντρου”…

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Η φυλή μας τα Ζώα

Τὸ χέρι τρέμει... Ὁ πυρετός... Ξεχάστηκα πολύ, ἀσάλευτο ἕνα Μαραμποὺ στὴν ὄχθη νὰ κοιτάζω. Κι ἔτσι καθὼς ἐπίμονα κι ἐκεῖνο μὲ κοιτᾶ, νομίζω πὼς στὴ μοναξιὰ καὶ στὴ βλακεία τοῦ μοιάζω ...

Το blog μου

Just another WordPress.com site

danapax

Just another WordPress.com site

Delirium

C'est de la racaille ? Eh bien, j'en suis ! - Alèssi Dell'Umbria

netakias

連帯 Nam Et Ipsa Scientia Potestas Est 智慧

Freequency Project

freequency.gr

ypoptomousi

Lets unfuck the world.

xasodikis

θα 'ρθει μια μέρα

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

metaretriever2

Autonomous and independent from any kind of commitment, open to all ideas, without prejudice and taboo. We seek the truth and we are opposed to any injustice. In any case ... internationalists.

Latuff Cartoons

"A função do artista é violentar" (Glauber Rocha)

Υπαρχει αλλος δρομος;

Ένα συντακτικό εργαστήρι σκέψεων.

La Scapigliata

The name of the work La Scapigliata means a woman uncombed. Agent provocateur.

εργασιακό δελτίο

ειδήσεις που αφορούν την εργατιά

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

θα 'ρθει μια μέρα

Zografou bloging

Νέα και σχόλια από τις γειτονιές του Ζωγράφου

Γαλαξιάρχης

μαλλον ακινδυνος

SecNews - IT Security News

In Depth Security News specialized in Hacking, Hackers, Network Security,Penetration Testing and e-crime

aformi

Με αφορμή

η Λέσχη

φτιάχνοντας τα τετράδια της ανυπότακτης θεωρίας

INFOWAR

Aris Chatzistefanou

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και... όλα τα άλλα

Techie Chan

θα 'ρθει μια μέρα

Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

κατά του Ολοκληρωτισμού, απ' όπου κι αν προέρχεται

Villa Amalias

θα 'ρθει μια μέρα

radiobubble - news

θα 'ρθει μια μέρα

omniatv

θα 'ρθει μια μέρα

risinggalaxy

«Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων..»

XYZ Contagion

Ο κόσμος σε 360 μοίρες. Το μοναδικό '0% Lies & Errors Free' website. Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας από ένα ιστολόγιο που αγαπάει την έρευνα. Επειδή η αλήθεια είναι μεταδοτική.

%d bloggers like this: